fbpx

Calea Moinesti 80

Mărgineni, Bacău

0744 656 101

L-V, 09:00-18:00

Uși interioare din lemn de tei. Descoperă modele deosebite by Apium Wood

De-a lungul timpului, am lucrat diverse modele de uși lemn interior, din diverse tipuri de lemn, cum ar fi stejar, frasin sau tei. Astăzi, dorim să ne îndreptăm atenția spre lemnul de tei și să vă prezentăm câteva uși interior din lemn de tei pe care le-am construit în atelierul nostru.

Știm bine că în ceea ce privește ușa, nu este important doar designul, ci mai ales calitatea materialului din care este fabricată. În fond, rezistența și chiar aspectul final al ușilor depinde în cea mai mare proporție de folosirea unui lemn de calitate și, desigur, de măiestria celor care îl prelucrează.

Uși interior din lemn de tei – avantajele lemnului de tei

Teiul este un lemn poate prea puțin apreciat, în comparație cu stejarul despre care se știe că este unul dintre cele mai puternice și rezistente materiale. Însă teiul oferă numeroase avantaje deloc de neglijat și, din experiență, vă spunem că este un material foarte plăcut pentru a lucra cu el, din care ies piese deosebite din punct de vedere calitativ și estetic.

Lemnul de tei  este ușor, dar oferă o rezistență remarcabilă. Se usucă repede, nu crapă și nu se deformează în timpul uscării. Sau poate prezenta deformări aproape insesizabile, ce pot fi corectate ușor. Partea mai puțin pozitivă a lemnului de tei este faptul că poate fi ușor atacat de cariile de lemn, diverse ciuperci sau insecte, ceea ce nu îl face potrivit pentru fabricarea ușilor de exterior. În schimb, este o alegere potrivită pentru a construi uși lemn masiv de interior.

Un alt avantaj al lemnului de tei este că presupune costuri mai mici față de celelalte tipuri de lemn, oferind o calitate similară produsului finit.

Modele de uși interior din lemn de tei

Uși culisante din lemn de tei, model francez

uși interior din lemn de tei

Pentru acest client, am realizat uși culisante din lemn masiv stratificat de tei, în toc fals. S-a optat pentru un design clasic, iar sticla transparentă le oferă o notă elegantă, dar permite și o bună distribuire  a luminii naturale în tot spațiul. Zona de living și cea de dining&bucătărie  sunt bine delimitate, dar cu posibilitatea de a crea un open space, când se dorește, deschizând ușa culisantă dublă care delimitează zonele. Vă lăsăm câteva fotografii reprezentative pentru această lucrare, în galeria foto de mai jos.

Uși interior din lemn de tei , culoare gri

uși interior din lemn de tei

Am lucrat alături de un designer de succes, urmând îndeaproape dorința și viziunea unor cliente cu gusturi alese. Ușile au fost executate din lemn masiv de tei triplustratificat, cu feronerie AGB și finisaje profesionale marca RENNER by Kroncolor.

Uși interior lemn de tei stratificat

uși interior din lemn de tei

Model realizat din lemn masiv triplustratificat cu blind de tei, tăblii din MDF 3D și din lemn la cele băițuite. Grosimea este de 42 mm.

Tocurile sunt profilate pe rotund și sunt executate din lemn masiv stratificat de tei, prevăzute cu extensii suplimentare din MDF/LEMN la grosimea zidului și pervazuri din lemn masiv drepte, reglabile pe ambele fețe, încheiate la 90°. Pentru etanșare,  am folosit cheder marca SCHLEGEL-GERMANIA, din material composit, cu rezistență mare la uzură.

Feroneria folosită este fabricată în Italia și se compune din: broasca de interior AGB (cu cheie de interior sau opțional blocaj wc), balamale reglabile 3D și mânere din două piese, model standard. Finisajul se execută cu produse profesionale marca RENNER, culoare ALB.

Citiți mai multe despre avantajele ușilor din lemn stratificat.

Sperăm că vă plac proiectele noastre. Noi lucrăm cu mare drag fiecare element în parte. Tratăm lemnul întotdeauna cu respect, iar asta se vede în fiecare produs Apium Wood. Pentru detalii legate de activitatea noastră, urmăriți-ne și pe pagina noastră de facebook.

Pentru comenzi și informații, ne puteți contacta la tel. 0756864466.

Sună la 0744656101